ÇEREZ POLİTİKASI

Son Güncellenme Tarihi: 31.12.2020

Politikanın Kapsamı

Neo Portföy Yönetimi A.Ş. (“Neo Portföy”,“biz” veya “Şirket”), www.neoportfoy.com.tr internet sitesini (“Site”) ziyaret eden kullanıcıların ziyaretlerini uygun bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlamak ve ziyaretçi deneyimlerini iyileştirmek amacıyla sitede çerezler (cookies) kullanmaktadır. Çerez kullanılmasını tercih etmezseniz tarayıcınızın ayarlarından Çerezleri silebilir ya da engelleyebilirsiniz. Ancak bunun internet sitemizi kullanımınızı etkileyebileceğini hatırlatmak isteriz. İşbu Çerez Politikası (“Politika”), 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun” veya “KVK Kanunu”) ve ilgili mevzuat uyarınca, internet sitesinin kullanımı sırasında toplanan kişisel verilerinizin nasıl işlendiği hakkında sizleri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

Bu Politika, müşterilerimiz, iş ortaklarımız, iştiraklerimiz, tedarikçilerimiz, bayilerimiz ve yetkili bayi olma başvurusunda bulunanlar dahil www.neoportfoy.com.tr internet sitesini ziyaret eden ve/veya site üzerinde işlem gerçekleştiren tüm gerçek kişileri kapsamaktadır.

Şirket , Politikayı gerekli olduğu zamanlarda, sitede yeni versiyonunu yayınlayarak güncelleme hakkına sahiptir. Bu nedenle zaman zaman internet sitemizi ziyaret ederek Politika’nın son versiyonunu kontrol etmenizi veya dilediğiniz zaman bizden Politika’nın güncel halini talep etmenizi tavsiye ederiz. İncelemekte olduğunuz Politika’nın son güncelleme tarihini, Politika’nın ilk kısmında bulabilirsiniz.

Anonim hale getirilen veriler Kanun kapsamında kişisel veri olarak kabul edilmemektedir. Bu nedenle, bu verilere ilişkin işleme faaliyetleri Politika kapsamına girmemektedir.

REŞİT OLMAYANLAR
18 yaşın altındaysanız Web Sitesi’ni ebeveynlerinizin refakati altında ziyaret etmeniz gerekmektedir. Ebeveynlerinizin refakati olmadan bu Web Sitesi’ni kullanmamanız ve hiçbir kişisel verinizi paylaşmamanız gerekmektedir.

Veri Sorumlusu

www.neoportfoy.com.tr, internet sitesi üzerinden ziyaretçilerin/kullanıcıların kişisel verilerinin toplanması ve işlenmesi süreci kapsamında, Kanuna göre veri sorumlusu olarak hareket etmektedir. Veri sorumlusu olarak, kişisel verilerinizin işleme amaçlarını ve hangi vasıtalarla işleneceğini belirliyoruz.

İnternet sitemiz bazı üçüncü taraf internet sitelerine yönlendirmeler içerebilir. Bu Politika, sizi Şirket’in çerezler vasıtasıyla topladığı kişisel verilerin işlenme amaçları ve vasıtaları ile ilgili bilgilendirmekte olup; diğer veri sorumlularının çerez kullanımları ve kişisel verilerinizi ne şekilde işlediği hakkında bilgi sahibi olabilmeniz için, diğer veri sorumlularının kendi internet sitelerinde yer alan politikalarına göz atmanızı tavsiye ederiz.

Çerezler (Cookies) Nedir ve Nasıl Çalışır?

Çerezler, bir internet sitesini ziyaret ettiğinizde tarayıcınıza, bilgisayarınıza veya mobil cihazınıza depolanan ve genelde harf ve rakamlardan oluşan çok küçük boyutlu metin dosyalarıdır. Çerezler vasıtasıyla site, ziyaretçilerinin kişisel verileri toplayabilmekte ise de çerezler, ziyaretçilere ilişkin isim, cinsiyet veya adres gibi kişisel verileri toplamazlar.

Çerezler, bir internet sitesini ziyaret ettiğinizde bazı bilgileri tarayıcınıza, bilgisayarınıza veya mobil cihazınıza depolar. Depolanan bu bilgiler, internet sitesini her ziyaret edişinizde internet sitesine gönderilir. Bu sayede internet sitesini bir sonraki ziyaretinizde önceki ziyaretiniz ile ilgili bilgiler (kullanıcı adınız ve tercihleriniz gibi) hatırlanır.

Çerezler konusundan daha detaylı bilgi için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Çerez türleri, ziyaret ettiğiniz internet sitesi tarafından oluşturulan çerezler (birinci taraf çerezler) veya görüntülediğiniz sayfada içerik sunan diğer internet siteleri tarafından oluşturulan çerezler (üçüncü taraf çerezler) olarak ikiye ayrılmaktadır.

Çerezler ayrıca, kullanım amaçlarına göre farklı kategorilere ayrılmaktadır. Aşağıdaki tabloda hangi çerez kategorilerinin ne kadar süre ve hangi amaçlarla kullanıldığına ilişkin açıklamalar bulunmaktadır:

ÇEREZ KATEGORİLERİ
(Süre Bakımından)
AÇIKLAMALAR
Oturum ÇerezleriOturum çerezleri ziyaretçilerimizin Site’mizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Bu tür çerezlerin kullanılmasının temel amacı ziyaretiniz süresince Portal’in düzgün bir biçimde çalışmasını sağlamaktır.
Örneğin; birden fazla sayfadan oluşan çevrimiçi formları doldurmanızın sağlanmaktadır.
Kalıcı ÇerezlerKalıcı çerezler Site’mizin işlevselliğini artırmak, ziyaretçilerimize daha hızlı ve iyi bir hizmet sunmak amacıyla kullanılan çerez türleridir. Bu tür çerezler ziyaretçi tercihlerini hatırlamak için kullanılır ve tarayıcılar vasıtasıyla kullanılan cihazda depolanır. Kalıcı çerezlerin bazı türleri Site’mizi kullanım amacınız gibi hususlar göz önünde bulundurarak sizlere özel öneriler sunulması için kullanılabilmektedir.

Kalıcı çerezler sayesinde Site, aynı cihazla tekrardan ziyaret etmeniz durumunda, cihazınızda Site tarafından oluşturulmuş bir çerez olup olmadığı kontrol edilir ve var ise, sizin siteyi daha önce ziyaret ettiğiniz anlaşılır ve size iletilecek içerik bu doğrultuda belirlenir ve böylelikle sizlere daha iyi bir hizmet sunulur.
ÇEREZ KATEGORİLERİ
(Amaç Bakımından)
AÇIKLAMALAR
Teknik/Zorunlu ÇerezlerSitenin kullanımı ve işlerliği için gerekli olan çerezlerdir. Teknik çerezler devre dışı kaldığı takdirde Site’nin bir kısmına veya tümüne erişim mümkün olmayabilir. İşbu çerez kategorisi altında işlenen kişisel verileriniz, KVK Kanunu’nun 5. maddesinde yer alan “veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması” ve “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydı ile, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebebine dayanarak otomatik yolla işlenmektedir. Bu sebeple bu çerez kategorisi altında veri işleme faaliyeti sırasında tarafınızdan ayrıca açık rıza alınmayacaktır.
İstatistik Çerezleri
(Performans Çerezleri)
Site ziyaretçilerinin internet sitesini nasıl kullandığı hakkında bilgi almak ve ziyaretçi deneyimlerini iyileştirmek/geliştirmek amacıyla kullanılan çerezlerdir. Bu çerezler, ziyaretçi sayısını, ziyaretçiler tarafından görüntülenen sayfalar, tıklanma sayıları, sayfaları kaydırma hareketleri ve bu sayfalara giriş ve çıkış zamanları gibi bilgileri içerir.
Takip ÇerezleriTakip çerezleri internet sitemizi ve üçüncü taraflara ait alan adlarını ziyaretiniz sırasında oluşturulan birincil ve üçüncü taraf çerezlerdir. Bu çerezler oluşturuldukları alan adlarındaki tıklama ve ziyaret geçmişinizin takibini ve farklı alan adları arasında bu kayıtların eşlenmesini mümkün kılmaktadır. Bu tür çerezler kullanıcıların tanınması ve profillenmesi, reklam ve pazarlama faaliyetlerinin hedeflenmesi ve içeriğin özelleştirilmesi amacı ile kullanılmaktadır. Bu çerezler sizin kimliğinizi belirlemek veya şahsınız özelinde karar almak için kullanılmayacaktır.

IV.Çerezler Vasıtasıyla Toplanan Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları

Çerezler vasıtasıyla toplanan kişisel verileriniz, aşağıdaki amaçlarla işlenmektedir:

  • Site ziyaretçilerinin hareketlerini takip etmek,
  • Ziyaretlerini uygun bir şekilde gerçekleştirmelerini temin etmek ve bir sonraki ziyaretinizde bilgilerinizin hatırlanmasını sağlamak,
  • Site yapısını ve içeriğini iyileştirmek ve geliştirmek,
  • Ziyaretçi kullanımlarını istatistiksel olarak değerlendirmek,
  • Çevrimiçi reklamcılık faaliyetlerinde bulunabilmek,
  • İnternet sitesinde yer alan içeriğin sizin ve bilgisayarınız için en etkili şekilde sunulmasını sağlamak,
  • Seçmeniz durumunda hizmetlerimizden interaktif olarak yararlanmanızı sağlamak,
  • Ziyaretçi tercih ve ihtiyaçları doğrultusunda özelleştirilmiş hizmetler sunabilmek,
  • Şirket’in 5651 sayılı Internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesine Dair Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'ten kaynaklananlar başta olmak üzere, kanuni ve sözleşmesel yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için IP adresiniz gibi kişisel verilerinize ihtiyaç duyması.

Çerezler Vasıtasıyla Kişisel Veri Toplamanın Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, internet sitemizi ziyaretiniz kapsamında veya uygulamamızı kullanmanız dolayısıyla elektronik ortamda çerezler yoluyla Şirketimizin meşru menfaatine yönelik hukuki sebebe dayalı olarak toplanmaktadır. Toplanan kişisel verileriniz Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında işbu Çerez Aydınlatma Metninde belirtilen amaçlarla da işlenebilmektedir.

VI.Çerezler Vasıtasıyla Toplanan Kişisel Verilerin Paylaşılması

Çerezler vasıtasıyla topladığımız ve/veya bunları işleyerek elde ettiğimiz kişisel verilerinizi, bu Politika’nın ilgili bölümünde yer alan kişisel veri işleme amaçlarının gerçekleştirilebilmesi için internet sitemizin yayını ve işletilmesi konularında destek ve hizmet aldığımız yurt içinde ve yurtdışında bulunan tedarikçiler ve iş ortaklarımızla paylaşmaktayız. Bununla birlikte, Site’nin ve site kullanıcılarının ziyaret deneyiminin geliştirilmesi ve yazılımsal hatalardan kurtarılması amacıyla da kişisel verileriniz söz konusu taraflarla paylaşılmaktadır.

Kişisel verileriniz, yasal bir talepte bulunulması durumunda hukuki yükümlülüğümüzün yerine getirilmesi amacıyla yetkili kurum ve kuruluşlarla, adli ve idari makamlarla da paylaşılabilecektir.

Kişisel verileriniz, üçüncü taraf çerezleri kullanımı söz konusu olduğunda çeşitli ülkelerde bulunan sunucularda saklanabilecektir.

VII.Kullanılan Çerez Çeşitleri

Neo Portföy olarak, internet sitemizde aşağıda belirtilen çerez çeşitlerini kullanmaktayız:

1- Zorunlu/Teknik Çerezler: Zorunlu diğer bir deyişle teknik çerezler, sayfa gezinme ve internet sitesinin güvenli alanlarına erişim gibi temel işlevleri etkinleştirerek bir internet sitesini ziyaretçiler için kullanılabilir hale getirmeye yardımcı olur. İnternet sitesi bu çerezler olmadan düzgün çalışamaz.

SağlayıcıKullanılan ÇerezÇerez Kullanımına İlişkinTürSonlanma
İsmiAçıklamalar
neoportfoy.com.trPHP_SessionldBir tür oturum çerezi (sessionHTTPOturum
cookies) olup; internet sitesi
kullanıcısı bir sayfadan diğer
sayfaya geçerken kullanıcının
oturum durumuna ilişkin bilgileri
tutar. Bu bilgiler oturum sırasında
geçici olarak depolanır ve en kısa
sürede tarayıcınızı kapattıktan
sonra kaldırılır.

2- İstatistik (Performans) Çerezleri: Analitik çerezler, internet sitesi sahiplerine, bilgileri anonim olarak toplayıp bildirerek ziyaretçilerin web siteleriyle nasıl etkileşime girdiklerini anlamalarına yardımcı olur.

SağlayıcıKullanılanÇerez Kullanımına İlişkin AçıklamalarTürSonlanma
Çerez İsmi
google.com_gaİnternet sitesi ziyaretçisinin internetHTTP2 yıl
sitesini nasıl kullandığı hakkında
istatistiksel veri üretmek için kullanılan
tekil ID kaydederek çalışır.
google.com_gatGoogle Analytics tarafından internetHTTP1 gün
sitesi üzerinden istek oranını kısmak ve
ziyaretçilerin internet sitesi kullanımını
izlemek için kullanılır.
neoportfoy.com.tr_gidİnternet sitesi ziyaretçisinin internetHTTP1 gün
sitesini nasıl kullandığı hakkında
istatistiksel veri üretmek için kullanılan
tekil ID kaydederek çalışır.

VIII.Çerez Kullanımının Engellenmesi

Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezleri etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Fakat, çerezleri devre dışı bırakmanız durumunda Sitenin bazı özelliklerinden yararlanmanız mümkün olmayabilir.
Çerezleri nasıl devre dışı bırakacağınız hakkında, aşağıda tarayıcınıza özgü linke tıklayarak yardım alabilirsiniz:

Google Chromesupport.google.com/chrome/answer/95647
Internet Explorersupport.microsoft.com/tr/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Mozilla Firefoxsupport.mozilla.org/tr/kb/cerezleri-silme-web-sitelerinin-bilgilerini-kaldirma
Safarisupport.apple.com/tr-tr/guide/safari/sfri11471/mac
Operawww.operaturkiye.net/arsiv/yardim/Windows/10.00/tr/cookies.html
Google Analyticshttps://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Google AdWordshttps://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en
Adobe Analyticshttp://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html
Aolhttps://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enable-cookie-settings-on-browser

IX.Çerezler Vasıtasıyla Toplanan Kişisel Verileri İşlerken Uyduğumuz İlkeler

Neo Portföy olarak, kişisel verilerinizi işlediğimiz tüm süreçlerde aşağıdaki ilkeleri dikkate alıyor ve kişisel verilerinizi bu ilkelere uygun olarak işliyoruz:

  • Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olma,
  • Doğru ve gerektiğinde güncel olma,
  • Belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenme,
  • İşlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olma ilkesi,
  • İlgili mevzuatta öngörülen ve işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilme ilkesi.

Çerez Kullanımı Kapsamında Sahip Olduğunuz Haklar

Neo Portföy tarafından, çerezler vasıtasıyla toplanan kişisel verilerinize KVK Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca aşağıda belirtilen haklara sahipsiniz:

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme ve işliyor isek bunlara ilişkin bilgi edinme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizi – var ise- aktardığımız üçüncü kişileri öğrenme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin -var ise- kişisel verileri aktardığımız üçüncü kişilere bildirmemizi isteme,
  • Kanun ve ilgili mevzuata uygun olarak işlemiş olmamıza rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin -var ise- kişisel verilerinizi aktardığımız üçüncü kişilere bildirmemizi isteme,
  • İşlediğimiz kişisel verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhine bir sonucun ortaya çıktığı durumlar var ise bunlara itiraz etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararınızın giderilmesini talep etme.

Yukarıda belirtilen haklardan bir veya birkaçını kullanmak isterseniz, taleplerinizi, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe” göre www.neoportfoy.com.tr web adresindeki Kişisel Veriler Hakkında Başvuru Formu nu doldurarak;

  • Esentepe Mah. Büyükdere Cad. Metrocity İş Merkezi A Blok No:171 K:22 Levent/ŞİŞLİ/ İSTANBUL adresine bizzat teslim etme sureti ile,
  • Noter kanalı ile,
  • info@neoportfoy.com.tr adresine güvenli elektronik ya da mobil imzalı olarak,
  • veya sistemimizde kayıtlı elektronik e-posta adresiniz aracılığıyla

iletebileceğiniz gibi isbu taleplerinizi Kişisel Verilerin Korunması Kurulu’nun belirlediği diğer yöntemleri kullanmak sureti ile de Şirketimize iletmeniz mümkündür.

Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ve kullanmak istediğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızla birlikte talebinizi KVK Kanunu’nun 11. maddesinde belirtilen hangi hakkınızın kullanımına ilişkin olduğunu da belirterek bizlere iletmeniz takdirde talebinize ilişkin başvurunuzun en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak cevaplandırılması sağlanacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.

Başvuruya yetkili olup olmadığınızı tespit etmek veya talebinizi daha hızlı yanıtlayabilmek için sizden bazı ek bilgiler istenebilecektir. Bu konuda detaylı açıklamalar Veri Sahibi Başvuru Formumuzda yer almaktadır.

Veri Sahibi, herhangi bir kişisel verisinin Şirketimiz tarafından kullanılamaması ile sonuçlanacak bir talepte bulunması halinde Site’nin işleyişinden tam olarak faydalanamayabileceğini kabul ile bu kapsamda doğacak her türlü sorumluluğun kendisine ait olacağını beyan eder.
Şirketimiz bu metinde yer alan hükümleri ve koşulları, önceden bir ihbara gerek kalmaksızın değiştirme ve güncelleme hakkına sahiptir.

Şirket’in faaliyet ve operasyonlarını sürdürürken kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin takip ettiği genel prensiplerle ilgili bilgi almak için www.neoportfoy.com.tr internet sitesinde yer alan Neo Portföy Yönetimi A.Ş Kişisel Verilerin İşlenmesi Ve Korunması Politikası’nı inceleyebilirsiniz.

 
#
Tamam